Kültür - Sanat ve Tarih

Mısır'daki antik Memphis kentine kısa bir bakış

Antik Mısır kenti Memphis'i gezmek ister misiniz? 1979 gibi yakın bir tarihte Dünya Mirası Alanı olarak kayda geçirilen bu açık hava müzesi kenti, M.Ö. 3100 civarında kuruldu....

Abone Ol

Antik Mısır kenti Memphis'i gezmek ister misiniz? 1979 gibi yakın bir tarihte Dünya Mirası Alanı olarak kayda geçirilen bu açık hava müzesi kenti, M.Ö. 3100 civarında kuruldu. Kent, M.Ö. 2700'den M.Ö. 2200'e kadar uzanan Eski Krallık döneminde antik Mısır'ın başkentliğini yaptığı görkemli geçmişinin kapılarını aralıyor.

Mısır'ın başkenti Kahire'nin 23 km güneybatısındaki antik Mısır kenti Memphis'in kalıntıları arasında antik Mısır Firavunu II. Ramses'in devasa heykelini ve bina parçaları, 28 Temmuz 2021. (Fotoğraf: Sui Xiankai/Xinhua)
Mısır'ın başkenti Kahire'nin 23 km güneybatısındaki antik Mısır kenti Memphis'in kalıntıları arasında yer alan hiyeroglif yazılı bir bina parçası, 28 Temmuz 2021. (Fotoğraf: Sui Xiankai/Xinhua)
Mısır'ın başkenti Kahire'nin 23 km güneybatısındaki antik Mısır kenti Memphis'in kalıntıları arasında yer alan bir bina parçası, 28 Temmuz 2021. (Fotoğraf: Sui Xiankai/Xinhua)
Turistler, Mısır'ın başkenti Kahire'nin 23 km güneybatısındaki antik Mısır kenti Memphis'in kalıntıları arasında bulunan antik Mısır Firavunu II. Ramses'in devasa heykeline bakıyor, 28 Temmuz 2021. (Fotoğraf: Sui Xiankai/Xinhua)