KAHİRE, 17 Nisan (Xinhua) -- Çin'in Mısır Büyükelçisi Liao Liqiang, proje için Perşembe günü düzenlenen bir törende, Çinli ilaç firmasının desteğini alan gelişmiş tesisin Mısır'ın aşı depolama kapasitesini artıracağını söyledi. Çinli büyükelçiye göre, tamamlandığında 2.800 metrekare alanı kaplayacak olan 150 milyon doz aşı depolama kapasiteli tesis, Mısır'ın 2022 ortasına kadar nüfusunun yüzde 70'ini aşılama hedefine ulaşmasına da yardımcı olacak.

MISIR1

Mısır'ın Giza kentinde Çin'in Mısır'a aşı depolanması için bağışladığı inşa halindeki bir bina görülüyor, 14 Nisan 2022. (Fotoğraf: Sui Xiankai/Xinhua)

Liao, bunun Kovid-19 pandemisine karşı verimli Çin-Mısır işbirliği için başka bir tarihi an olduğunu ve Çin'in Mısır ile sağlık alanında işbirliğini güçlendirmeye ve Mısır halkının refahına katkıda bulunmaya devam edeceğini söyledi. Mısır Yükseköğretim ve Bilimsel Araştırma Bakanı ve Sağlık Bakan Vekili Halid Abdulgaffar, tören sırasında, Mısır'ın sağlık alanındaki gelişimine uzun vadeli destek ve yardımlarından ötürü Çin hükümetine ve halkına yürekten teşekkür etti. Abdulgaffar, yeni soğuk hava deposunun Mısır'ın yerel aşı üretimi, depolama ve dağıtım kapasitesini artıracağını ve Mısır'ın Afrika ve Ortadoğu'da bir aşı merkezi haline gelmesine yardımcı olacağını söyledi.

Filipinler'de 3 yeni M çiçeği vakası tespit edildi Filipinler'de 3 yeni M çiçeği vakası tespit edildi

MISIR2

Mısır Yükseköğretim ve Bilimsel Araştırma Bakanı ve Sağlık Bakan Vekili Halid Abdulgaffar, Mısır'ın Giza kentinde Çin tarafından bağışlanan, aşılar için soğuk depolama tesisinin inşasının başlaması vesilesiyle düzenlenen törende konuşma yapıyor, 14 Nisan 2022. (Fotoğraf: Sui Xiankai/Xinhua)

MISIR3

Çin'in Mısır Büyükelçisi Liao Liqiang, Mısır'ın Giza kentinde Çin tarafından bağışlanan, aşılar için soğuk depolama tesisinin inşasının başlaması vesilesiyle düzenlenen törende konuşma yapıyor, 14 Nisan 2022. (Fotoğraf: Sui Xiankai/Xinhua)

Editör: Şeymanur Erbay