Dünya

Mısır ve Tunus'tan, Filistin ve Libya sorunlarını çözmek için ortak çaba sözü

Mısır Dışişleri Bakanlığı'nın yazılı açıklamasında, "Görüşmede iki bakan, Filistin sorununda adil ve kalıcı bir çözüme varılması amacına yönelik Arap (ülkelerinin) gayretlerin...

Abone Ol

Mısır Dışişleri Bakanlığı'nın yazılı açıklamasında, "Görüşmede iki bakan, Filistin sorununda adil ve kalıcı bir çözüme varılması amacına yönelik Arap (ülkelerinin) gayretlerinin devam etmesinin gerekliliğine vurgu yaptılar ve Libya krizinin Libya halkının isteklerini karşılayacak şekilde sonlandırılmasına dönük çabaların yoğunlaştırılması konusunda mutabık kaldılar," denildi.

Mısır ve Tunus'un dışişleri bakanları arasındaki bu görüşme, Kahire'nin, Filistinli rakip partiler arasındaki tarihi bir uzlaşma diyaloğuna ev sahipliği yapmasından birkaç gün sonra gerçekleşti. Diyalog sonucunda, Filistin'de yönetimde bulunan El Fetih ile Gazze'yi kontrol eden Hamas, yaklaşık 15 yıllık aradan sonra bu yıl içerisinde yasama ve başkanlık seçimlerinin yapılmasına devam edilmesi konusunda anlaşmaya varmıştı.

Libya'nın komşuları olan Mısır ve Tunus, Libya'da 10 yıl önce patlayan iç savaşı sona erdirmek için Libya'ya komşu diğer ülkelerle birlikte çalışıyorlar. Şukri ve Cerendi, Cumartesi günkü telefon görüşmelerinde Mısır ve Tunus'u ilgilendiren bütün bölgesel ve uluslararası sorunlar hakkında iki ülke arasında istişare ve eşgüdüme devam edilmesinin önemini vurguladılar.