Çin Dışişleri Bakanı Wang: Avustralya ile ilişkilerde olumlu ilerleme kaydettik Çin Dışişleri Bakanı Wang: Avustralya ile ilişkilerde olumlu ilerleme kaydettik

El-Molla Cuma günü yaptığı açıklamada, arama çalışmalarının Akdeniz'in doğu ve batı bölgeleri ile Kızıldeniz'in bölgesel sularında, altı büyük şirket ve 17 sondaj kuyusuyla gerçekleştirileceğini de söyledi. Bakan, "Mısır, öncelikli olarak doğalgaz ve petrol arama faaliyetlerinde yeni uluslararası yatırımları cezbetmek ve büyük şirketlerle anlaşmalar yapmak istiyor" diye konuştu.

Bakan, petrol anlaşmalarındaki birçok maddenin geliştirilmesinin, istikrarlı ekonomik koşullar ve reformlar sırasında ilgi çekici bir yatırım noktası olarak Mısır'ın rekabet gücünün artırılmasına büyük katkıda bulunduğunu belirtti. Petrol Bakanı, imzalanan dokuz anlaşmanın Mart 2020'den bu yana hedeflenen, 23 kuyunun açılması için tahmini minimum 1,4 milyar dolarlık yatırıma sahip olan 12 yeni anlaşmanın bir parçası olduğunu kaydetti. Bakan, anlaşma kapsamındaki kuyulardan dokuzunun Akdeniz açıklarında, üçünün de Kızıldeniz'de olduğunu ifade etti.

İmzalanan dokuz anlaşmanın tarafı firmalar arasında, ABD'den Exxon Mobil Corporation ve Chevron Corporation ile Fransız Total şirketi ve South Valley Egyptian Petroleum Holding Company yer alıyor.

Editör: İRFAN KARSLI