Sağlık

Mısır, Kovid-19 aşısı takviye dozlarını onayladı

KAHİRE, 17 Aralık (Xinhua) "Aşının zamanını ve yerini belirlemek için Sağlık Bakanlığı'nın veri tabanından hedef kişilere mesajlar gönderilecek" diyen Mısır Sağlık Bakanı Ve...

Abone Ol

KAHİRE, 17 Aralık (Xinhua) "Aşının zamanını ve yerini belirlemek için Sağlık Bakanlığı'nın veri tabanından hedef kişilere mesajlar gönderilecek" diyen Mısır Sağlık Bakanı Vekili Halid Abdulgafur, her türlü aşının mevcut olduğunu vurguladı. Bakan Vekili, Haziran 2022'ye kadar 23 milyon takviye dozun sağlanacağını ve günde ortalama 551.000 doz aşı uygulanacak şekilde, tüm ülkede yaklaşık 52 milyon dozun temin edildiğini sözlerine ekledi.

Abdulgafur'a göre 12 yaş ve üzeri hedef gruptaki herkese yetecek şekilde 64,5 milyon hazır doz bulunuyor. 24 Kasım'da Mısır; bağışıklık yetmezliği olanlar, bağışıklık sistemini baskılayıcı ilaç kullananlar, yaşlılar ve sağlık çalışanları dahil ülkedeki en hassas gruplara Kovid-19 aşısının üçüncü dozunun yapılmasına onay vermişti. Mısır Sağlık Bakanlığı'nın son güncellemelerine göre Mısır'da 371.698 koronavirüs vakası tespit edilirken, bunların 21.203'ü hayatını kaybetti ve 309.354'ü iyileşti.