Gazze'deki çocuklar tüm zorluklara rağmen eğitimlerine devam etmeye çalışıyor Gazze'deki çocuklar tüm zorluklara rağmen eğitimlerine devam etmeye çalışıyor

KAHİRE, 4 Ağustos (Xinhua) -- Mısır, İsrail'den Philadelphia (Selahaddin) Koridoru ile Refah sınır kapısının Filistin tarafından çekilmesini ve kuşatma altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik devam eden saldırısını durdurmasını istedi. Mısırlı kaynakların Cumartesi günü Xinhua'ya isimlerinin gizli kalması kaydıyla yaptıkları açıklamaya göre, Mısır'ın talepleri Cumartesi günü İsrailli güvenlik heyetiyle yapılan toplantıda dile getirildi.

İsrailli heyet, İsrail ile Gazze'de iktidardaki Hamas arasındaki ateşkes anlaşması konusunda Mısır ile görüşmelerde bulunmak üzere Kahire'de bulunuyor. Kaynaklara göre aralarında İsrail Güvenlik Ajansı ve İsrail istihbarat servisi Mossad başkanlarının da bulunduğu İsrailli heyet, İsrailli rehineler ile Filistinli tutukluların takasını da içeren olası bir ateşkes anlaşmasına ilişkin müzakereler için Kahire'ye geldi. İsrail ordusu Mayıs ayında Refah sınır kapısının Filistin tarafının kontrolünü ele geçirmiş ve bunun sonucunda Mısır'dan Gazze'ye insani yardım kamyonlarının girişi durdurulmuştu.

Editör: Şeymanur Erbay