Yaşam

Mısır, İsrail'in Kudüs'te Yeni Yerleşim İnşa Etme Planını Kınadı!

Mısır, İsrail'in Kudüs'te 8 bin 300 kadar yeni yerleşim birimi inşa etmeyi planladığı yolundaki açıklamasını kınadı. Mısır Dışişleri Bakanlığı'ndan Salı günü...

Abone Ol

Mısır, İsrail'in Kudüs'te 8 bin 300 kadar yeni yerleşim birimi inşa etmeyi planladığı yolundaki açıklamasını kınadı. Mısır Dışişleri Bakanlığı'ndan Salı günü yapılan yazılı açıklamada, plan uluslararası meşruiyet kurallarının ve Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi kararlarının yeni bir ihlali olarak tanımlandı.

Filistin'in resmi WAFA haber ajansı, Salı günü erken saatlerde geçtiği bir haberde, İsrail makamlarının Kudüs'ün güneyinde Beit Safafa mahallesinden al-Walaja köyüne kadar uzanan Filistin topraklarında binlerce yeni yerleşim biriminin inşa edilmesine onay verdiğini bildirmişti.

WAFA, bölgede kat sayısı 30'u bulan kulelerin inşasını içeren yeni yerleşim yeri inşaatının 2021 yılı içinde başlayacağını ve 2040 yılına kadar süreceğini söyledi. Filistinliler, İsrail'in 1967 yılında işgal ettiği Kudüs'ün doğu kısmının müstakbel devletlerine başkent olmasını isterken, İsrailliler Kudüs'ün bölünmez ebedi başkentleri olduğunda ısrar ediyor.