Dünya

Mısır Cumhurbaşkanı biyoçeşitliliğin korunmasını çağrı yaptı

COP15 olarak bilinen BM Biyolojik Çeşitlilik Sözleşmesi 15. Taraflar Konferansı'na video mesajla katılan Sisi, "İnsanlık tarihinde hassas bir dönemdeyiz" ifadesini kullandı. C...

Abone Ol

COP15 olarak bilinen BM Biyolojik Çeşitlilik Sözleşmesi 15. Taraflar Konferansı'na video mesajla katılan Sisi, "İnsanlık tarihinde hassas bir dönemdeyiz" ifadesini kullandı. Cumhurbaşkanı, "Pandeminin çeşitli alanlardaki olumsuz etkileriyle hala uğraşıyoruz" diye konuştu. Sisi, "Dünyanın dört bir yanındaki ülkeler biyoçeşitliliği ve ekosistem güvenliğini geleceğimiz için korumanın önemi konusunda daha derin bir farkındalığa sahip olmazlarsa, küresel bir felaketle karşı karşıya kalacağız" uyarısında bulundu.

Cumhurbaşkanı, COP14'ün başkanlığını yürüten Mısır'ın, "2020 sonrası küresel biyoçeşitlilik çerçevesini" formüle etme ve net bir uygulama mekanizmasıyla desteklenen ulaşılabilir hedefler belirleme çabalarını aralıksız sürdürdüğünü vurguladı.

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi açıklamasında, biyolojik çeşitliliği ve Dünya'nın ekosistemlerini koruma hedefi doğrultusunda Çin ile birlikte çalışma umudunu dile getirerek, Çin'in bu önemli çalışmayı sürdürebileceğine ilişkin duyduğu güveni ifade etti.