Dünya

Mısır, Alman yapımı dördüncü denizaltıyı teslim aldı

Mısır Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tamer er Rıfai, Mısır'ın 2011 ve 2014 yıllarında Almanya'dan sipariş ettiği dört denizaltıdan sonuncusu olan S44 denizaltısının, Mısır'ın sahi...

Abone Ol

Mısır Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tamer er Rıfai, Mısır'ın 2011 ve 2014 yıllarında Almanya'dan sipariş ettiği dört denizaltıdan sonuncusu olan S44 denizaltısının, Mısır'ın sahil kenti İskenderiye'deki bir askeri üsse vardığını söyledi. Er Rıfai, "(Denizaltı) deniz kuvvetlerinin muharebe kabiliyetlerini artıracak, Kızıldeniz ve Akdeniz'de ekonomik çıkarların sürdürülmesini sağlayacak ve Süveyş Kanalı'nda denizcilik güvenliğini sağlayacak" diye konuştu.

Mısır, ilk denizaltı olan S41'i, Aralık 2016'da, ikinci denizaltı S42'yi Ağustos 2017'de ve üçüncü denizaltıyı Nisan 2020'de teslim almıştı. "Anlaşma, Mısır'la Almanya arasındaki derin işbirliği ilişkilerini gösteriyor" diyen er Rıfai, Alman ThyssenKrupp Marine Systems şirketi tarafından imal edilen S44 denizaltısının, Mısır Deniz Kuvvetleri'nin dünya sıralamasındaki yerinin yükseltilmesine katkıda bulunacak eşsiz bir atılım olduğunu sözlerine ekledi.