Dünya

Merkez Bankası, Tanzanya'nın 2021'deki ekonomik büyümesini yüzde 5,6 olarak tahmin ediyor

Tanzanya Merkez Bankası, 2021 yılında Doğu Afrika ülkesi için yüzde 5,6'lık ekonomik büyüme tahmininde bulundu. Bankanın yaptığı yazılı açıklamada, büyümenin inşaat, tarım, ul...

Abone Ol

Tanzanya Merkez Bankası, 2021 yılında Doğu Afrika ülkesi için yüzde 5,6'lık ekonomik büyüme tahmininde bulundu. Bankanın yaptığı yazılı açıklamada, büyümenin inşaat, tarım, ulaştırma ve haberleşme faaliyetleriyle destekleneceği belirtildi. Açıklamaya göre, düşük seyreden ülke enflasyonu da yüzde 3 ila 5 hedef aralığı seviyesinde.

Tanzanya'nın Darüsselam kentinde kurulan bir taze gıda pazarı olan Buguruni Pazarı'nda müşteri beklerken portakalları dizen satıcılar, 14 Eylül 2020. (Fotoğraf: Xinhua)

Açıklamaya göre, dünya pazarındaki petrol fiyatlarında yaşanan ani artış, ülkedeki benzin fiyatlarında artışa yol açabilecek olsa da, enflasyonda artış riski görünmüyor. Açıklamada, ekonominin dış sektörünün pandeminin yayılma etkileriyle karşı karşıya kalmaya devam ettiği, ancak küresel ticaret ve yatırım normale döndükçe görünüşe göre tekrar ivme kazandığı belirtildi. Açıklamaya göre, altından elde edilen gelir turizmin düşük performansını neredeyse dengelerken, cari işlem açığı kısmen artsa da nispeten düşük kaldı.