Genel

Merkez Bankası faiz kararı açıklandı

Para Politikası Kurulu (PPK), yılın altıncı toplantısında faiz değişikliğine gitmedi. Yüzde 14 olan politika faizi sabit bırakıldı.

Abone Ol

Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

'Finansal piyasalarda artan belirsizliklere yönelik merkez bankalarınca geliştirilen yeni destekleyici uygulama ve araçlarla çözüm üretme gayretleri arttı. Etkisi artarak süren jeopolitik riskler ilk yarıda olumsuz yönde gerçekleşmiş, dünyada iktisadi faaliyetin zayıflamasına sebep olmuştur. Teminat ve likidite politika adımları para politikası aktarım mekanizmasının etkinliğinin güçlendirilmesi için kullanılmaya devam edilecektir. Kurul, güçlendirdiği makroihtiyati politika setini kararlılıkla uygulayarak gerekmesi durumunda ilave tedbirleri uygulamaya alacaktır'

Küresel pay piyasalarında ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları sonrası karışık bir seyir izlenmesinden dolayı yurt içinde açıklanacak TCMB faiz kararı yatırımcıların odağında bulunuyordu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son olarak 6 Haziran'da AK Parti'nin grup toplantısında yaptığı konuşmada 'Kimse bizden şunu beklemesin; bu iktidar faizi artırmayacaktır; tam aksine biz faizi düşürmeye devam edeceğiz' demişti. Bununla birlikte faiz Ocak ayından beri sabit tutulmuştu.

(Euronews)