Alman Automobilwoche dergisine konuşan Mercedes-Benz Yönetim Kurulu Başkanı Ola Kaellenius, Çin'in Mercedes-Benz için en önemli pazar haline geldiğini ve gelecekte de böyle olmayı sürdüreceğini söyledi.

FRANKFURT, 25 Temmuz (Xinhua) -- Almanya'nın önde gelen otomobil üreticisi Mercedes-Benz, Çin'in büyüyen elektrikli araç pazarından daha fazla pay almak için Çin'de elektrikli araç hamlesi başlatmaya hazırlanıyor. Alman Automobilwoche dergisine konuşan Mercedes-Benz Yönetim Kurulu Başkanı Ola Kaellenius, şirketin 2025'ten itibaren başlatacağı bir sonraki elektrikli araç hamlesinin merkezinde kesinlikle Çin'in olduğunu vurguladı. Pazartesi günün yayımlanan haberde Kaellenius, Çin'in Mercedes-Benz için en önemli pazar haline geldiğini ve gelecekte de böyle olmayı sürdüreceğini söyledi. Mercedes-Benz, C-Class ve GLC'nin yeni tamamen elektrikli versiyonları gibi hazırlanmakta olan yeni modellerle Çin'de daha fazla müşteri kazanmayı umuyor.


Çin'in doğusundaki Shanghai'da Ulusal Sergi ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen 5. Çin Uluslararası İthalat Fuarı'nın (CIIE) Otomobil Sergi Alanı'nda sergilenen Alman otomobil üreticisi Mercedes-Benz'in yeni enerjili aracı, 6 Kasım 2022. (Fotoğraf: Jin Haoyuan/Xinhua)

Çin'in Chengdu kentinde Güz Ortası Festivali etkinlikleri yeni bir yorumla sunuluyor Çin'in Chengdu kentinde Güz Ortası Festivali etkinlikleri yeni bir yorumla sunuluyor

Öte yandan yeni elektrikli araç modellerinin nispeten pahalı olmasına karşın müşteriler açısından çekici olacağını söyleyen Kaellenius, fiyat indirimi ihtimalinin olmadığını söyledi. 

Editör: Şeymanur Erbay