Xi Jinping'den, Çin'in 'ana nehri' Yangtze'nin korunması üzerine mesajlar Xi Jinping'den, Çin'in 'ana nehri' Yangtze'nin korunması üzerine mesajlar

Boğaziçili öğrenci ve akademisyenlerin görüşlerinin kıymetli olduğunu belirten Bulu, "Boğaziçi'nde demokratik sınırlara uyduğu sürece insanların kendilerini ifade etme hakkı vardır. Rektör olarak buna sonuna kadar izin veren bir rektörüm. Başkalarının haklarını suistimal eden, onları zorlayan noktalara geldiği zaman bunları engellemeye çalışıyorum" dedi ve “Bazıları protesto hakkını çok ileriye götürdü" diye ekledi.

Bulu ayrıca, öğrencilerin rektörlük binasının üç kapısını ablukaya aldığını ve uyarılara rağmen abluka kalkmayınca tedbir alma zorunluluğunun doğduğunu söyledi.

Öte yandan öğrencilerin ve akademisyenlerin istifa çağrılarına da yanıt veren Bulu, Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olmanın hayalini yıllardır kurduğunu ve istifa etmeyi düşünmediğini, bu krizin 6 ay içinde biteceğini öngördüğünü sözlerine ekledi.

“Şimdiye kadar birçok noktada birçok tecrübe kazandım. Ben bu tecrübelerimi Boğaziçi Üniversitesi’nde rektör olarak aktarma hayaliyle yaşadım çok uzun süredir. Şu anda bu noktaya geldiğim için bu hayalim gerçekleştiği için çok memnunum” diyen Bulu, LGBT kulüp üyeliklerinin sonlandırılması ile ilgili de “Benim LGBT bireylere yönelik asla bir tepkim söz konusu değil. Ben de LGBT bireylerin haklarını ve özgürlüklerini savunan bir insanım. Ancak bu üniversitede kulüpleşmek için önce aday kulüp statüsü alınıyor siz de biliyorsunuzdur, 2 senelik bir izleme süresi oluyor. LGBT aday kulüptü, henüz kulüpleşmemişti. Açıkçası süre aşımı vardı, bizden önceki yönetim işi uzatmış, 6 ay kadar önce dolmuş süre. Bu infiale yol açan serginin materyalleri LGBT kulüp odasından çıkınca, bir de üzerine PKK ile ilgili bir materyel de yine aynı odada bulununca kulüp adaylığı iptal edildi” açıklamasında bulundu.

Editör: İRFAN KARSLI