Normal zamanlarda yaklaşık 400 bin kişiyi şehre çeken havai fişek gösterisinin salgın sırasında halk sağlığına yönelik bir tehdit oluşturabileceğini kaydeden konsey, değişikliğin açık havada gerçekleşen büyük ölçekli buluşmaların önüne geçmek için yapıldığını ifade etti.

Bunun yerine insanların yeni yıl kutlamalarını, kentin en popüler yemek caddeleri olan Flinders Yolu ve Little Bourke Caddesi'nin de aralarında bulunduğu 50'den fazla mekanda gerçekleştirmelerini teşvik etmek için Melbourne kentinin çeşitli yerlerinde yemek alanları oluşturulacak. Melbourne Belediye Başkanı Sally Capp, Yeni Yıl Sokak Ziyafetleri'nin salgın sürecindeki karantinadan ağır şekilde etkilenen yerel konaklama ve ikram sektörünü destekleyeceğini söyledi.

"Bu, inanılmaz zor bir yıl oldu ve bitişini Melbourne'ün muhteşem kafelerini, barlarını ve restoranlarını destekleyerek kutlamak istiyoruz" diyen Capp sözlerini şöyle sürdürdü:

Büyüleyici Siçuan Yüksek Eğitim Sergisi İstanbul’da düzenlendi Büyüleyici Siçuan Yüksek Eğitim Sergisi İstanbul’da düzenlendi

"Daha fazla müdavim müşteriyi, karantina kısıtlamaları sırasında zorluklar yaşayan inanılmaz ve takdire şayan konaklama endüstrimize güvenli şekilde yönlendirmeyi desteklemek için bir program üzerinde çalışıyoruz."

Havai fişek gösterisinin iptali, Melbourne'ün yaklaşık dört ay süren Kovid-19 karantinasını sonlandırmasının ardından geldi.

Melbourne'ün başkenti olduğu Avustralya'nın Victoria eyaletinde, Pazartesi günü itibarıyla art arda 17 gündür yeni Kovid-19 vakası görülmedi ve virüsle ilişkili ölüm yaşanmadı.

Editör: İRFAN KARSLI