Meksika Ulusal İstatistik ve Coğrafya Enstitüsü, geçen yıl Meksika'da 1 milyonun üzerinde mikro, küçük ve orta büyüklükte işletmenin Kovid-19 pandemisi nedeniyle kapandığını, bu kaybın bir kısmının yeni açılan şirketlerce telafi edildiğini bildirdi. İşletme Demografi Çalışması 2020'nin Pazartesi günü açıklanan ikinci sonuçlarına göre, geçen yıl pandemi nedeniyle Meksika'da 1.010.857 işletme tamamen kapandı. Bu rakam, ülkedeki toplam işletme sayısının yüzde 20,8'ine denk geliyor.

Özerk bir kuruluş olan Ulusal İstatistik ve Coğrafya Enstitüsü, buna karşılık söz konusu dönemde ülkedeki toplam işletme sayısının yüzde 12,8'ine denk gelen 619.443 yeni işletmenin açıldığına işaret etti. Enstitü, tamamen kapanan kayıt dışı işletmelerin yüzde 10'unun özel finans dışı hizmet faaliyetleri yürüttüğünü, yüzde 9,5'inin ise ticaret alanında iştigal ettiğini belirtti.

Afrika CDC'den 643 kişinin hayatını kaybettiği M çiçeği vakalarında artış uyarısı Afrika CDC'den 643 kişinin hayatını kaybettiği M çiçeği vakalarında artış uyarısı

Brezilya'nın ardından Latin Amerika'nın ikinci büyük ekonomisi olan Meksika ekonomisi, Kovid-19 pandemisi nedeniyle 2020 yılında yüzde 8,2 küçüldü. Bu, 1930'lardan bu yana Meksika'da yaşanan en büyük ekonomik küçülme olarak kayıtlara geçti.

Editör: İRFAN KARSLI