Dünya

Meksika Devlet Başkanı: Ekonomi üçüncü çeyrekte toparlanacak

Lopez Obrador, Meksiko'daki Ulusal Saray'da gazetecilere verdiği demeçte, "Şüphesiz ki bu yılın üçüncü çeyreğine kadar pandemi öncesinde bulunduğumuz noktaya geri döneceğiz" d...

Abone Ol

Lopez Obrador, Meksiko'daki Ulusal Saray'da gazetecilere verdiği demeçte, "Şüphesiz ki bu yılın üçüncü çeyreğine kadar pandemi öncesinde bulunduğumuz noktaya geri döneceğiz" dedi. Meksika Devlet Başkanı, günlük basın toplantısında ayrıca, yapılan en son tahminlere göre 2021'de ülke ekonomisinde yüzde 6'ya kadar bir büyüme beklendiğini ifade etti.

Lopez Obrador, "Meksika ekonomisi çok iyi toparlanıyor ve bu toparlanma bize maddi açıdan çok pahalıya mal olmadı. İnsani olarak bize çok pahalıya mal oldu ancak ekonomik olarak, ülkeyi borca sokmadan toparlanıyoruz" diye konuştu. Latin Amerika'nın Brezilya'dan sonra en büyük ikinci ekonomisi olan Meksika, Kovid-19'un etkileri nedeniyle 2020'de yüzde 8,3 oranında küçülerek 1930'lardan bu yana en kötü ekonomik küçülme rekorunu kırdı. Meksika Maliye Bakanlığı, üretken faaliyetlerin normalleşmesi ve ülkede Kovid-19'a karşı aşılama planının ilerlemesi nedeniyle bu yıl için ekonomik büyümenin yüzde 5,3 olacağını tahmin ediyor.