MEKSİKO, 23 Ekim (Xinhua) -- Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, ABD hükümetini, "insan haklarının apaçık ihlali" diye nitelediği göç ve Küba'ya yönelik ekonomik ambargo konularında "net tanımlar" yapmaya çağırdı. Lopez Obrador, Pazartesi günü Meksika'nın başkenti Meksiko'daki Ulusal Saray'da düzenlendiği günlük basın toplantısında, "ABD hükümetinin (Küba ile) diyalog başlatmasını öneriyoruz" dedi.

Microsoft, İtalya'da yapay zeka ve bulut tabanlı veri merkezleri için 4,3 milyar euro yatırım yapacak Microsoft, İtalya'da yapay zeka ve bulut tabanlı veri merkezleri için 4,3 milyar euro yatırım yapacak

Lopez Obrador'un Kasım ayı ortalarında ABD'nin San Francisco kentinde düzenlenecek Asya Pasifik ülkeleri toplantıları sırasında ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmesi bekleniyor. Pazar günü Latin Amerika ve Karayip ülkelerinin temsilcileri arasında yapılan ve bölgede göçün azaltılması konusunda mutabakata varılan toplantının ardından konuşan Lopez Obrador, Küba'ya yönelik ekonomik ambargonun kaldırılmasının da acil önemde olduğunu vurguladı. Meksika Devlet Başkanı, bazı ilerlemeler kaydedilmiş olsa da ABD hükümetinin göç ve Küba ambargosu gibi meselelerde "net tanımlar" ortaya koymasının önemli olduğunu söyledi. Lopez Obrador, "Bu apaçık bir insan hakları ihlali, çünkü Küba'da yaşayan insanların gıda malzemelerine ulaşmasını engelliyor. Ambargo önlemleri Kübalıların petrol, yakıt ve diğer ürünlere erişimini engelliyor" dedi.

Editör: Şeymanur Erbay