MEKSİKO, 1 Haziran (Xinhua) -- Meksika Merkez Bankası (Banxico), 2023 yılı için ekonomik büyüme tahminini yükseltirken, ABD'de sanayi faaliyetlerinde beklenen durgunluk nedeniyle 2024 yılı için öngörülen büyümeyi nispeten düşürdü. Çarşamba günü bankanın Üç Aylık Enflasyon Raporu'nu sunan Banxico Başkanı Victoria Rodriguez, GSYİH'nın bu yıl yüzde 2,3 oranında büyüyebileceğini söyledi. Bu rakam, daha önceden tahmin edilen yüzde 1,6 seviyesinin üstünde kalıyor.

Rodriguez ayrıca Banxico'nun 2024 yılında GSYİH'nın sadece yüzde 1,6 oranında büyümesini beklediğini belirterek, birkaç ay önceki yüzde 1,8'lik tahmine göre bir düşüş öngörüldüğünü kaydetti. Rodriguez, "2024 yılı için öngörülen bu büyüme beklentisi, ABD'deki sanayi üretiminin büyümesinde beklenen düşüşten kaynaklanıyor" dedi. Üç Aylık Enflasyon Raporu'na göre, yüksek enflasyon azalsa da küresel çapta hala hüküm sürüyor ve dünya ekonomisinin durgunlaşmasına yol açıyor. Rapora göre Meksika'nın ekonomik büyüme görünümü, özellikle ABD'nin derin ve uzun süreli bir durgunluk yaşaması halinde tüketici talebinin azalması ihtimali nedeniyle belirsizleşti.
Meksika Merkez Bankası, Ulusal Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) 2023 yılı sonunda yüzde 4,7'ye ulaşmasını ve 2024 yılı sonu itibarıyla yüzde 3,1'e düşmesini bekliyor. Brezilya'dan sonra Latin Amerika'nın ikinci büyük ekonomisi olan Meksika, revize edilmiş resmi rakamlara göre 2022 yılında yüzde 3 büyümüştü. 

Meksika'da bağımsızlık günü büyük coşkuyla kutlandı Meksika'da bağımsızlık günü büyük coşkuyla kutlandı

Editör: Şeymanur Erbay