Bilim ve teknoloji

Mega su aktarma projesi Beijing'in 13 milyondan fazla sakinine fayda sağladı

BEİJİNG, 27 Aralık (Xinhua) Bejing Su İdaresi'ne göre, Güneyden Kuzeye Su Aktarma Projesi ile son yedi yılda, ülkenin güneyindeki büyük nehirlerden ülkenin başkentine 7,3 mil...

Abone Ol

BEİJİNG, 27 Aralık (Xinhua) Bejing Su İdaresi'ne göre, Güneyden Kuzeye Su Aktarma Projesi ile son yedi yılda, ülkenin güneyindeki büyük nehirlerden ülkenin başkentine 7,3 milyar metreküpten fazla su aktarıldı. 21 milyondan fazla nüfusa sahip Beijing uzun süredir su kıtlığı sorunu yaşıyor. Güneyden gelen su kentin ana kaynağı haline geldi. Pazartesi günü itibarıyla, Beijing'in karşı karşıya olduğu su sorununu kısmen gideren proje aracılığıyla 13 su şebekesine su aktarıldı.

Aralık ayı ortasına kadar Beijing'in düz alanlarında yeraltı suyu derinliği, 2014'ün aynı dönemindeki seviyesine kıyasla 9,14 metre artış göstererek ortalama 16,52 metreye ulaştı. Güneyden Kuzeye Su Aktarma Projesi'nin üç rotası bulunuyor. Ülkenin başkentine su sağladığı için bu üçü arasında ön plana çıkan orta rota, Danjiangkou Rezervuarı'ndan başlıyor ve Beijing ve Tianjin'e ulaşmadan önce Henan ve Hebei eyaletlerinden geçiyor. Orta rota 12 Aralık 2014'ten beri su sağlıyor. Doğu rotası Tianjin ve Shangdong dahil olmak üzere bazı bölgelere su sağlamak için Çin'in doğusundaki Jiangsu eyaletinden su aktarırken, batı rotası henüz planlama aşamasında ve henüz inşa edilmedi.