Spor

McKeon, kadınlar 100 metre serbest yüzme elemelerinde olimpiyat rekoru kırdı

Avustralyalı Emma McKeon, Çarşamba günü Tokyo Olimpiyatları'nda kadınlar 100 metre serbest stil elemelerinde yeni bir olimpiyat rekoru kırdı. Güney Afrikalı Tatjana Schoenmake...

Abone Ol

Avustralyalı Emma McKeon, Çarşamba günü Tokyo Olimpiyatları'nda kadınlar 100 metre serbest stil elemelerinde yeni bir olimpiyat rekoru kırdı. Güney Afrikalı Tatjana Schoenmaker da 200 metre kurbağalamada şimdiye kadarki en hızlı ikinci performansı gösterdi. McKeon, oyunlardaki üçüncü madalyasına ulaşmaya çalışırken 52.13 saniyelik derecesini yaptı. Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nden Siobhan Bernadette Haughey, kadınlar 200 metre serbest stilde gümüş madalya kazandıktan saatler sonra havuza geri dönerek 52.70'lik derecesiyle ikinci sırada yer aldı. En hızlı üçüncü olarak elemeleri geçense 52.75 ile İngiltere'den Anna Hopkin oldu.

Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nden Siobhan Bernadette Haughey, Tokyo 2020 Olimpiyatları'nda kadınlar 100 metre serbest stil elemeleri öncesinde görülüyor, 28 Temmuz 2021. (Fotoğraf: Ding Xu/Xinhua)

İsveç'in dünya rekortmeni Sarah Sjostrom 52.91'lik derecesiyle yarışı beşinci sırada tamamladı. Sjostrom, "Bu iyi hissettiriyor; hiçbir şey kolay elde edilmiyor ve gerçekten orada savaşmak zorundayım" dedi ve "Biraz yorgun hissetsem bile tüm yarış boyunca hızımı koruyabiliyorum, bu yüzden mutluyum" diye ekledi.

Tokyo'da 100 metre kurbağalama stilinde gümüşe sahip olan Schoenmaker, kadınlar 200 metre kurbağalama elemelerinde 2:19.16'lık yeni bir olimpiyat rekoru ile birinci oldu. "Amacım (kişisel olarak en iyi) sürelerime mümkün olduğunca yaklaşmaya çalışmaktı çünkü (Güney Afrika Olimpiyatları) denemelerinde büyük bir PB (kişisel en iyi derece) yaptım ve bunu tekrar yapabileceğimi umuyordum" diyen Schoenmaker, "Bu kadar çabuk beklemiyordum" ifadelerini kullandı.

Bu arada, Çinli Xu Jiayu ve Wang Shun, erkekler 200 metre sırtüstü ve erkekler 200 metre bireysel karışık yarı finallerine katılmaya hak kazandı. Kadınlar 4x200 metre serbest bayrak yarışında Çin, Avustralya ve ABD'nin ardından finale yükseldi.