WUHAN, 4 Temmuz (Xinhua) -- ABD'li fast food zinciri McDonald's, aralarında Bimbo ve Tyson Foods'un da bulunduğu dört unlu mamuller imalat şirketi ve gıda tedarikçisiyle bir araya gelerek, Çin'in orta kesimindeki Hubei eyaletinde ortaklaşa bir gıda tedarik üssü kurdu. Hubei'nin Xiaogan şehrinde Çarşamba günü faaliyete geçen akıllı sanayi parkının, yılda yaklaşık 300 milyon somun ekmek, 30.000 ton et ürünü, 30 milyon hamur işi ve iki milyar ambalaj ürün üretmesi bekleniyor.

Bosch Yönetim Kurulu Başkanı: Çin, tüketici pazarından inovasyon üssüne dönüşüyor Bosch Yönetim Kurulu Başkanı: Çin, tüketici pazarından inovasyon üssüne dönüşüyor

McDonald's Çin CEO'su Phyllis Cheung, gıda tedarikine yönelik akıllı endüstri parkının faaliyete geçmesinin, 30 yılı aşkın bir süredir Çin'de bulunan McDonald's'ın Çin pazarına bağlılığını derinleştirmede önemli bir adım olduğunu söyledi. Cheung, sanayi parkının McDonald's satış noktalarının tedarik verimliliğini daha da artıracağını ve şirketin, Çin'in orta ve batı bölgelerindeki lokalizasyonunu hızlandıracağını kaydetti.

300.000 metrekareden fazla bir alanı kapsayan Xiaogan'daki endüstri parkı, gıda üretimi, paketleme ve soğuk zincir lojistiği için toplam 1,5 milyar yuan (yaklaşık 206 milyon ABD doları) yatırımla inşa edildi.
"Endüstri parkındaki her bir zincir için ortalama otomasyon oranı yüzde 70'i aşıyor" diyen Cheung, hammadde, üretim ve depolamadan lojistik ve soğuk zincir dağıtımına kadar verimli entegrasyon sağlamak için uygulanan Nesnelerin İnterneti ve büyük veri gibi teknolojileriyle tüm süreç verilerinin gerçek zamanlı izlenebilirliğinin mümkün hale getirildiğini sözlerine ekledi. Cheung'a göre McDonald's, Çin'de 6.000'den fazla restoran açarak şirketin dünya çapındaki ikinci en büyük ve en hızlı büyüyen pazarı haline geldi.

Editör: Şeymanur Erbay