Spor

Masa tenisi kadınlar dünya şampiyonu Chen Meng, Tokyo 2020'deki ilk maçını 'beklenenden kolay' olarak değerlendirdi

27 yaşındaki oyuncu, "Olimpiyat Oyunları'ndaki ilk maçımın oldukça zor olabileceğini hayal etmiştim. Gergin olacağımı ve hatta normal performansımı bile sergileyemeyeceğimi dü...

Abone Ol

27 yaşındaki oyuncu, "Olimpiyat Oyunları'ndaki ilk maçımın oldukça zor olabileceğini hayal etmiştim. Gergin olacağımı ve hatta normal performansımı bile sergileyemeyeceğimi düşünmüştüm" dedi. Chen, bu yıl tek kadınlardaki müsabaka serüvenine üçüncü turdan başladı ve İsviçreli Rachel Moret'i 11-3, 11-6, 11-2, 11-7 yenerek rahat bir şekilde son 16'ya kaldı.

Chen, "Olimpiyatlara iyi bir başlangıç yapmak için çalıştım ve bu maç için çok iyi hazırlandım. Deneyimli takım arkadaşlarımdan bir şeyler öğrenmeyi umarak Xu Xin ve Liu Shiwen'in ilk tur karışık çiftler müsabakasını izlemeye geldim" dedi.

Chen Meng, üçüncü tur galibiyetinde İsviçre'den Rachel Moret'e karşı servis atıyor. (Fotoğraf: Wang Dongzhen/Xinhua)

Prosedüre yabancı olduğu için az kalsın maç sonrası basınla buluşacağı karma bölgeyi es geçen Olimpiyat sporcusu, "Belki de sadece bu nedenle, kendimi rahat ve bugünkü karşılaşmaya odaklanmış buldum. Güzel, demek ki Olimpiyat Oyunları böyleymiş" diye ekledi.

Salı günü Kanadalı Zhang Mo ile karşı karşıya gelecek olan Chen, bu nedenle Pazartesi akşamı Çin ve Japonya arasında oynanan karışık çiftler finaline katılamadı. Chen, "Takım arkadaşlarıma iyi şanslar diliyorum, artık maçı televizyondan izlerim" demişti. En büyük hayalinden bahseden oyuncu, "Hedefim, elbette Olimpiyat'ta altın madalya kazanmak. Ama şimdilik beni finale taşıyacak her maça odaklanmak istiyorum" dedi.