Dünya

Mali'de düzenlenen terör saldırısında onlarca kişi yaşamını yitirdi

BAMAKO, 4 Aralık (Xinhua) Görgü tanıklarının ifadelerine göre teröristler, Bandiagara pazar yerine giden bir otobüsü hedef aldı. İsminin açıklanmasını istemeyen yerel bir yet...

Abone Ol

BAMAKO, 4 Aralık (Xinhua) Görgü tanıklarının ifadelerine göre teröristler, Bandiagara pazar yerine giden bir otobüsü hedef aldı. İsminin açıklanmasını istemeyen yerel bir yetkili, "Araç ateşe verildi ve en az 33 kişi neredeyse tamamen yanarak hayatını kaybetti" dedi. Malili yetkili, "Teröristler önce şoförü öldürdü, ardından aracın kapılarını kapadı ve otobüsü içindeki yolcularla birlikte ateşe verdi" dedi. Görgü tanıkları ayrıca 7 kişinin yaralandığını, 4 kişinin ağır yaralı olduğunu ve onlarca kişinin de kayıp olduğunu doğruladı. Mali hükümeti, can kayıplarına neden olan bu saldırı hakkında henüz resmi bir açıklama yapmadı.

Bandiagara şehrine yaklaşık 10 km uzaklıkta yer alan Songho Gare Köprüsü, Mali'nin bu bölümünün ülkenin geri kalanıyla irtibatını kesmeyi amaçlayan teröristler tarafından sık sık sabotaja uğruyor. Mali, 2012'den beri güvenlik, siyaset ve ekonomi alanlarında derin ve çok yönlü ciddi bir krizle karşı karşıya bulunuyor. BM, Fransız ve Avrupa güçlerinin varlığına rağmen bağımsızlık için düzenlenen ayaklanmalar, cihatçı saldırılar ve toplumlar arası şiddet, binlerce kişinin hayatını kaybetmesine ve yüz binlerce insanın yerinden edilmesine neden oldu.