Kültür - Sanat ve Tarih

Malezya'da Thaipusam Festivali kutlandı

KUALA LUMPUR, 19 Ocak (Xinhua) -- Malezyalı Hindular, Salı günü Hindu topluluğu tarafından her yıl kutlanan büyük dini bayram Thaipusam'ı kutladı. Hacıların adaklarını yerine...

Abone Ol

KUALA LUMPUR, 19 Ocak (Xinhua) -- Malezyalı Hindular, Salı günü Hindu topluluğu tarafından her yıl kutlanan büyük dini bayram Thaipusam'ı kutladı. Hacıların adaklarını yerine getirdiği, dilek dilenen ve Hindu Tanrısı'na şükretmek için tapınaklara akın edilen bu özel gün Tanrı Murugan'a adanıyor.

Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'un çevresindeki Batu Mağaraları'nda Hindu dindarlar Thaipusam Festivali'ni kutlarken bir çocuk berber dükkanında saçını kestiriyor, 18 Ocak 2022. (Fotoğraf: Zhu Wei/Xinhua)
Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'un çevresindeki Batu Mağaraları'nda bir Hindu dindar Thaipusam Festivali'ni kutlamak için yıkanıyor, 18 Ocak 2022. (Fotoğraf: Chong Voon Chung/Xinhua)
Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'un çevresindeki Batu Mağaraları'nda Hindu dindarlar Thaipusam Festivali'ni kutlamak için dini bir ritüel gerçekleştiriyor, 18 Ocak 2022. (Fotoğraf: Zhu Wei/Xinhua)
Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'un çevresindeki Batu Mağaraları'nda Hindu dindarlar Thaipusam Festivali'ni kutlarken bir çocuk berber dükkanında saçını kestiriyor, 18 Ocak 2022. (Fotoğraf: Chong Voon Chung/Xinhua)
Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'un çevresindeki Batu Mağaraları'nda bir Hindu dindar Thaipusam Festivali'ni kutlamak için yıkanıyor, 18 Ocak 2022. (Fotoğraf: Zhu Wei/Xinhua)
Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'un çevresindeki Batu Mağaraları'nda Hindu dindarlar Thaipusam Festivali'ni kutlarken bir adam, berber dükkanında saçını kestiriyor, 18 Ocak 2022. (Fotoğraf: Chong Voon Chung/Xinhua)