Dünya

Malezya'da sellerde hayatını kaybedenlerin sayısı 41'e yükseldi

KUALA LUMPUR, 24 Aralık (Xinhua) Polis Başmüfettişi Acryl Sani Abdullah Sani basın toplantısında yaptığı açıklamada, öldükleri teyit edilenlerin dışında, en az sekiz kişinin...

Abone Ol

KUALA LUMPUR, 24 Aralık (Xinhua) Polis Başmüfettişi Acryl Sani Abdullah Sani basın toplantısında yaptığı açıklamada, öldükleri teyit edilenlerin dışında, en az sekiz kişinin kayıp olduğunu bildirdi. Sani, 41 kişiden 25'inin Selangor'da, 15'inin Pahang'da, birinin ise Kelantan'da öldüğünü açıklarken, üç eyalette hayatını kaybedenlerin 26'sının erkek, 13'ünün kadın ve ikisinin çocuk olduğunu söyledi.

Malezya Sosyal Refah Bölümü'nün verilerine göre, ülkedeki sel nedeniyle yerlerinden edilen insanların sayısı, altı eyalet ile Kuala Lumpur Federal Bölgesi'nde Cuma günü yerel saatle 22.00'dan itibaren yaklaşık 46.524'e düştü. 26.000'den fazla kişinin sel yardım merkezlerine tahliye edildiği Malezya yarımadasının doğu kıyısındaki Pahang eyaleti, selden en kötü etkilenen eyalet olmaya devam ediyor. Onu, 18.000'den fazla insanın tahliye edildiği Selangor eyaleti izliyor. Ülkedeki meteoroloji idaresi, Cumartesi günü yağmur ve fırtına beklendiği için, Malezya yarımadasının güney kesimleri ve Borneo'nun kuzeyindeki Sabah ve Sarawak eyaletlerinde yağışların devam edeceği konusunda uyardı.