Çin

Malezya Başbakanı: Çinli girişimciler bölgesel entegrasyonda önemli rol oynamaya devam ediyor

Abone Ol

KUALA LUMPUR, 11 Eylül (Xinhua) -- Malezya Başbakanı Enver İbrahim, Çinli girişimcilerin ekonomik, kültürel ve halklar arası bağları kolaylaştırarak bölgesel entegrasyonda önemli bir rol oynamaya devam ettiğini söyledi.

Enver, Salı günü Kuala Lumpur'da düzenlenen 17. Dünya Çinli Girişimciler Kongresi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Çinli girişimcilerin bölgesel ekonomik işbirliğinin korunmasında, önemli tedarik zincirlerinin güvenliğinin sağlanmasında ve küresel sosyo-ekonomik kalkınma gündeminin desteklenmesinde daha büyük bir rol üstlenebileceğini belirtti.

Malezya Çin Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği Başkanı Low Kian Chuan, hızlı ve rekabetçi bir ortamda inovasyon yapma konusundaki efsanevi zeka ve uyum yeteneğinin, Çinli girişimcilerin hem gelişmesine hem de mevcut ve gelecekteki küresel zorlukların üstesinden gelmesine yardımcı olduğunu ifade etti.

İki gün süren etkinlikte, dünyanın dört bir yanından gelen 4.000'den fazla şirket lideri, uzman ve araştırmacı, küresel ekonomik kalkınmanın beklentileri ve zorluklarını ele almak üzere bir araya geldi. Kongre, 1991 yılında kuruldu.