Moskova'da drone saldırısının ardından uçuşlar ertelendi Moskova'da drone saldırısının ardından uçuşlar ertelendi

KOLOMBO, 5 Eylül (Xinhua) -- Maldivler, Ulusal Yetki Alanları Dışında Biyoçeşitlilik Anlaşması olarak da bilinen Birleşmiş Milletler Açık Deniz Antlaşması'nı imzaladı. Duyuruyu Maldivler İklim Değişikliği, Çevre ve Enerji Bakanı Thoriq Ibrahim Çarşamba günü sosyal medya platformu X üzerinde paylaştığı mesajında yaptı.

Anlaşmayı ülke adına Maldivler'in BM Daimi Temsilcisi Ali Naseer Mohamed imzaladı. Anlaşma uluslararası sularda eşitlik ve adaleti teşvik etmeyi, çevreye verilen zararı azaltmayı, iklim değişikliğiyle mücadele etmeyi, sürdürülebilirliği desteklemeyi ve biyolojik çeşitlilik kaybını önlemeyi amaçlıyor. İbrahim anlaşmanın imzalanmasının tarihi bir atılım ve Maldivler'in okyanus kaynaklarının korunup sürdürülebilir kullanımı açısından önemli bir kilometre taşı olduğunu söyledi.

Yerel basında çıkan haberlere göre Maldivler, anlaşmayı imzalayan 92. BM üyesi oldu. Dışişleri Bakanı Moosa Zameer, X üzerinde paylaştığı mesajında antlaşmanın imzalanmasının Cumhurbaşkanı Mohamed Muizzu'nun okyanus kaynaklarını koruma konusundaki güçlü kararlılığını yansıttığını vurguladı. Yerel basına göre kabine anlaşmanın imzalanması kararını 11 Şubat'ta aldı ve karar parlamento da 14 Mayıs'ta onaylandı.

Kaynak: rss