Genel

Malavi'de Kovid-19'a karşı doğal ilaç kullanımı yaygınlaşıyor

Malavi halkının kullandıkları tedaviler arasında bağışıklık sistemini güçlendirmek için çare olarak görülen zencefil, limon ve sarımsak karışımı da bulunuyor. Bu tür ilaçları...

Abone Ol

Malavi halkının kullandıkları tedaviler arasında bağışıklık sistemini güçlendirmek için çare olarak görülen zencefil, limon ve sarımsak karışımı da bulunuyor. Bu tür ilaçları kullanma eğilimi, Malavi'nin kırsal kesimlerinde on yıllardır soğuk algınlığı ve gribi tedavi etmek için kullanılan geleneksel tıp yöntemlerine dayanıyor.

Yakın zamanda Kovid-19 testi pozitif çıkan Beatrice Kapolo'ya göre, doğal ilaçlar bağışıklık sistemini güçlendirmekte çok etkili, ancak yine de insanların bu karışımı kullanmadan önce her zaman tıbbi yardım almaları gerekiyor.

"Öncelikle, Kovid-19 testim pozitif çıktıktan sonra bu düşünceyle yaşamak benim için çok zordu, ancak sağlık uzmanlarının yardımıyla virüsle başa çıkabildim. Tedavi için tıbbi olanla geleneksel olanı birleştiriyorum" diyen Beatrice Kapolo, "İnsanların bu ilaçları kullanırken dikkatli olması gerekiyor çünkü bana bu ilaçların insan vücuduna da zararlı olabileceği öğretildi" diye ekledi.

Kapolo, hastalıkla ve semptomlarıyla mücadele etmek için doğal ilaçlar kullanılabileceğine inanan çok sayıdaki Malaviliden biri. Blantyre'de yerel olarak ticaretle uğraşan Alick Mhango, solunum sistemindeki virüsü yok etme yöntemi olarak buharlamayı kullanıyor. Buharlama işlemi, sıcak buharın belirli bir süre boyunca tekrar tekrar burun ve ağız yoluyla solunmasını içeriyor. Mhango'ya göre, bu süreç Malavi'dekiler arasında çok popüler hale geldi.

Alick Mhango, "Bu işlemi yakın zamanda Kovid-19'dan çok çekmiş bir arkadaşımdan öğrendim. Şimdiye kadar bu tedaviyi çok yararlı buldum. İşten döndüğümde her zaman buharlama yapıyorum" dedi. Bu arada, Malavi'deki sağlık uzmanları, ülkedekilere vücudun çeşitli organlarında baskı yaratma potansiyeli olduğu için doğal ilaçların ölçülü şekilde kullanılmasını tavsiye ediyor.

Devlet Başkanlığı'na bağlı Kovid-19 Görev Gücü Eşbaşkanı John Phuka yaptığı açıklamada, doğal ilaçların yoğun kullanımının ölüme yol açabileceğini söyledi. "Kovid-19 ile enfekte olduğumuzda normal, dengeli bir beslenmeye sahip olduğumuzdan emin olalım. Orta derecede aktivite ve egzersiz yaptıktan sonra biraz dinlenelim ve bol su içelim" diyen John Phuka, "Kovid-19 teşhisinin ölümle eşdeğer olmadığını hatırlatayım. Kendimize bakarsak ve Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen prosedürleri takip edersek bu hastalığı yenebiliriz" diye ekledi.

Bu arada sebze satıcıları, özellikle şehirlerde limon, zencefil ve sarımsak gibi doğal şifalı maddelerin yoğun talep görmesi nedeniyle büyük kazanç elde ediyor.