Spor

Macron, Beijing Kış Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları'na tam destek sözü verdi

BEİJİNG, 16 Şubat (Xinhua) -- Macron bu sözleri, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ile Çarşamba günü öğleden sonra gerçekleştirdikleri telefon görüşmesinde dile getirdi. Fransa Cum...

Abone Ol

BEİJİNG, 16 Şubat (Xinhua) -- Macron bu sözleri, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ile Çarşamba günü öğleden sonra gerçekleştirdikleri telefon görüşmesinde dile getirdi. Fransa Cumhurbaşkanı görüşmede Xi'ye yeni bahar dönemine dair kutlama dileklerini iletirken Çin halkının da Kaplan Yılı'nı kutladı.

Beijing Kış Olimpiyatları'nın görkemli ve başarılı açılış töreni için tebriklerini ileten Macron, mevcut koşullar altında Çin'in etkinliğe planlandığı gibi ev sahipliği yapmasının oldukça zorlu bir görev olduğunu kaydetti.

Xi de Beijing Kış Olimpiyatları'nın planlandığı gibi sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesinin, uluslararası toplumun barış, birlik ve ilerlemeye duyduğu özlemi simgelediğine dikkat çekti. Çin Cumhurbaşkanı, Macron'a ve Fransız halkına yeni bahar dönemine dair temennilerini de iletti ve Fransız sporcuları başarıları için tebrik etti.