Filipinler'i etkisi altına alan Yagi Tropikal Fırtınası hayatı felç etti Filipinler'i etkisi altına alan Yagi Tropikal Fırtınası hayatı felç etti

BUDAPEŞTE, 6 Temmuz (Xinhua) -- Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Macaristan'ın Rusya ile işbirliğinin Avrupa Birliği (AB) yaptırımlarına tabi olmayan sektörlerde devam edeceğini söyledi.
Rusya Sağlık Bakanı Mihail Muraşko ile Budapeşte'de yaptığı görüşmenin ardından konuşan Szijjarto, Macaristan'ın enerji güvenliğini sağlamak için işbirliğinin şart olduğunu vurguladı. Rusya'nın fosil yakıt tedarikinde güvenilir bir ortak olduğunun altını çizen dışişleri bakanı, Rusya'nın bu yıl Macaristan'a 2,5 milyar metreküp doğal gaz sevk ettiğini söyledi. Ayrıca Druzhba boru hattı üzerinden de kesintisiz olarak 2,2 milyon tonluk ham petrol sevkiyatı yapıldı.
Rusya ile işbirliğinin uluslararası yasa ve yönetmeliklere uygun olduğunun altını çizen Szijjarto, AB yaptırımlarının dokunmadığı sektörlerdeki işbirliğinin getirdiği faydaların Macaristan için değerli olduğunu belirtti.

Editör: Şeymanur Erbay