Lübnan'ın kuzeyinde yer alan Beddavi Mülteci Kampı'nda yaşayan bir mülteci olan Amer Darwish'e arkadaşları ve akrabaları "Filistinli mucit" diye hitap ediyor. Bunun nedeni, Darwish'in zorlu hayat koşullarına rağmen yıllar içinde birçok buluş yapması. Bu kampta dünyaya gelen Darwish, işletme alanında yüksek lisans yapmış ancak Lübnan yasaları Filistinlilerin bazı meslekleri yapmasını yasakladığı için kendi alanında iş bulamamış.
2015 yılında Beyrut Amerikan Üniversitesi ve Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mülteciler için Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) tarafından yürütülen bir araştırmaya göre, Lübnan'da 30 mesleği yapmalarına ve gayrimenkul edinmelerine izin verilmeyen Filistinli mülteciler çoğu sosyal ya da ekonomik haktan mahrum durumda. Buna rağmen 33 yaşındaki Darwish, "insanlığa hizmet etmeyi ve çeşitli alanlarda insan faaliyetlerini kolaylaştırmayı" amaçlayan buluşlar yaparak bu zorlukların üstesinden gelmiş ve Lübnan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı'ndan buluşları için patent almayı başarmış.
2017 yılında Darwish'in ilk buluşu, kamp sakinleri arasında popüler oldu. Hatta yerel medya, Arap medyası ve uluslararası medyada yapılan söyleşiler sayesinde başka ülkelerdeki insanlar da bu buluştan haberdar oldu. BlueDrive 48 adını verdiği bu buluş, ağır iş makinelerine eklenebilecek bir elektronik ve mekanik sistemdi. Darwish'in anlattığına göre bu buluş, bir buldozer üzerinde saha testine sokuldu ve bir akıllı telefon yardımıyla buldozerin tüm sistemlerini kontrol etmeyi başardı.
Darwish ikinci buluşunun, 2019 yılında icat ettiği Pals FireFighter 48 olduğunu söylüyor. Bir kurtarma sistemi olan buluş, temiz güneş enerjisiyle şarj olan bir yangın söndürme robotundan oluşuyor. Bir vinç rayı yardımıyla bina ve kulelere tırmanıp balkon ya da pencerelerden evlere girebilen robot, yangınları söndürebiliyor ve mahsur kalmış insanları kurtarabiliyor.
2020 yılında tamamladığı üçüncü buluşu olan Corona Fighter 48 ise akıllı telefonlara eklenebilen küçük bir elektronik cihaz. Bu cihaz, akıllı telefon sahiplerine kolay, etkin ve ucuz şekilde sterilizasyon ve akıllı telefonlar için kablosuz şarj gibi bir dizi hizmet sunuyor.
Darwish, "Küresel ısınmayla mücadeleye yönelik uluslararası çabaların yanı sıra trafik güvenliği alanına Filistinlilerin bilimsel damgasını vuracak bazı yeni buluşları ve hayvanlar ile bitkilere fayda sağlayacak buluşları yakında duyuracağım" diye konuştu. Darwish, 20 Haziran'da kutlanan Dünya Mülteciler Günü vesilesiyle Filistinli bir mülteci olarak kendi ülkesine dönme haklarını vurguladı.
Darwish, "Mülteciler olarak bizler, babalarımızın ve dedelerimizin haksız olarak çıkarıldıkları köylerimize ve kasabalarımıza bir gün döneceğimizden eminiz" ifadelerini kullandı. UNRWA tarafından 2017 yılında yayınlanan bir rapora göre, Lübnan'da UNRWA'ya kayıtlı Filistinli mülteci sayısı 463.664. BM, bu mültecilerin yaklaşık yüzde 65'inin yoksulluk çektiğini, yüzde 3'ününse aşırı yoksulluk içinde yaşadığını tahmin ediyor.