BEYRUT, 13 Ocak (Xinhua) Başkent Beyrut, Trablusşam, Khalde ile diğer kentler ve kasabalarda sokağa çıkan sürücüler ile vatandaşlar, ana yolları kapatmak için araçlarını sokakların ortasına park etti ve çöp kutularını ateşe verdi.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta ekonomik krize karşı gerçekleştirilen protestolar sırasında yolu kapatmak için çöp kutularını ateşe veren bir protestocu, 13 Ocak 2022. (Fotoğraf: Bilal Jawich/Xinhua)

-Lübnan Petrol İstasyonları Sendikası Sözcüsü Fadi Abou Chakra, Xinhua'ya yaptığı açıklamada ülkenin para biriminin çökmesinin hayatı her anlamda etkilediğini belirterek, "İnsanlar artık bırakın arabalarına benzin doldurmayı, en basit ihtiyaçlarını bile karşılayamıyor. Ki benzin fiyatları da ABD dolarının fiyatının yükselmesinden sonra arttı, insanların maaşları ise aynı kaldı" dedi. Taksi şoförü Ali Bazzi de artık arabasına yakıt alamayacak duruma gelse de, hala müşterilerinden aldığı paraya zam yapmamış çünkü halihazırda birçoğu artık taksi kullanamayacak kadar fakir.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta ekonomik krize karşı gerçekleştirilen protestolar sırasında yolu kapatmak için çöp kutularını ateşe veren ve deviren protestocular, 13 Ocak 2022. (Fotoğraf: Bilal Jawich/Xinhua)

Lübnan'da son iki yıldır ABD doları teminindeki sıkıntı nedeniyle eşi görülmemiş bir finansal kriz yaşanıyor ve bu da yerel para biriminin çöküşü ile nüfusun yüzde 78'inden fazlasının yoksulluk sınırının altına düşmesine sebep oldu. Geçen yıl Eylül ayında kurulan kabine, siyasi rakiplerin 2020'de Beyrut limanında gerçekleşen patlamaya dair görüş ayrılıklarını sürdürmesiyle birlikte son üç aydır herhangi bir toplantı gerçekleştirmedi.

Çin ve Seyşeller ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti Çin ve Seyşeller ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti

Editör: İRFAN KARSLI