Lübnan'ın güneyini ziyaret edenler bölgeyi Bekaa Vadisi'ne bağlayan ana karayolu üzerindeki tezgahlarda sergilenen renkli bal kabaklarından oluşan muhteşem manzaraya hayran kalıyor. Bal kabağı tarımı Lübnan'ın pek çok bölgesinde, özellikle ülkenin güneyi ile Bekaa Vadisi'nde yaygın olarak yapılıyor ve yerli çiftçilere güvenilir bir gelir kaynağı sağlıyor. Lübnanlılar bal kabaklarını özellikle baharatlı kıyma, soğan, bal kabağı ve bulgurla hazırlanan ve Ortadoğu mutfağında sevilen bir tür içli köfte olan "Kibbeh" gibi nefis yemekler yapmak için kullanıyor.

Hatay'da Enkaz Kaldırma Çalışmaları Devam Ediyor. Hatay'da Enkaz Kaldırma Çalışmaları Devam Ediyor.
Lübnan'daki Bekaa Vadisi'nde yer alan Chtaura kentine giden anayol üzerindeki bir bal kabağı tezgahı, 4 Temmuz 2021. (Fotoğraf: Taher Abu Hamdan/Xinhua)
Lübnan'daki Bekaa Vadisi'nde yer alan Chtaura kentine giden anayol üzerindeki bal kabağı tezgahları, 4 Temmuz 2021. (Fotoğraf: Taher Abu Hamdan/Xinhua)
Lübnan'ın Bekaa Vadisi'nin batısındaki Mansoura kasabasında yol üstündeki bir tezgahtan bal kabağı satın alan Lübnanlı bir müşteri, 4 Temmuz 2021. (Fotoğraf: Taher Abu Hamdan/Xinhua)
Lübnan'ın Bekaa Vadisi'nin batısındaki Chtaura Raşaya'da anayol üstündeki bir tezgahın sahibi, müşteri çekmek için bal kabaklarını düzenliyor, 4 Temmuz 2021. (Fotoğraf: Taher Abu Hamdan/Xinhua)

Editör: İRFAN KARSLI