Dünya

Lübnan ve Katar, Beyrut patlamalarında yıkılan hastanenin yeniden inşası için mutabakat zaptı imzaladı

Katar Kalkınma Fonu Müdürü Halife el-Kuvari imza töreninde yaptığı konuşmada, "Mutabakat zaptı, Beyrut patlamalarının etkilerinin ve ülkenin karşı karşıya olduğu benzeri görül...

Abone Ol

Katar Kalkınma Fonu Müdürü Halife el-Kuvari imza töreninde yaptığı konuşmada, "Mutabakat zaptı, Beyrut patlamalarının etkilerinin ve ülkenin karşı karşıya olduğu benzeri görülmemiş ekonomik ve finansal zorlukların üstesinden gelmesi için Lübnan'ı desteklemeye ve halkının acılarını hafifletmeye dair Katar'ın verdiği taahhüt çerçevesinde gerçekleşiyor" dedi.

El-Kuvari, Lübnan Sağlık Bakanı Hamad Hassan ile imzaladıkları mutabakat zaptıyla hastanenin Lübnan'da yaşayanların, kapsamlı ve ihtiyaç duydukları sağlık hizmetlerine erişiminin iyileştirilmesine katkıda bulunacağını ifade etti.

Yeniden inşa edilecek yapının 9.940 metrekarelik bir alanı kapladığını belirten el-Kuvari, hastanede yoğun bakım, diyaliz ve radyoterapi ünitelerinin yanı sıra cerrahi, kemoterapi ve psikiyatri birimleri ile yaşlılar için özel bir bölüm olacağını, ayrıca kalp, kanser, böbrek, göz, kulak, burun ve boğaz sorunları olan hastaların ağırlanabileceği bölümlerin de bulunacağını kaydetti.

Hassan, mutabakat zaptına göre hastanenin iki yıl içinde tamamlanacağını belirtti. 4 Ağustos 2020'de Beyrut limanında yaşanan iki büyük patlama şehrin büyük bir bölümünü yok etmişti. Patlamalar nedeniyle en az 200 kişi hayatını kaybetmiş ve 6.000'den fazla kişi yaralanmıştı.