BEYRUT, 25 Ağustos (Xinhua) -- Lübnan Merkez Bankası Başkan Vekili Vesim Mansuri, reform eksikliğinin, ülkeyi uluslararası finans sisteminden dışlanma riskine maruz bırakabileceği uyarısında bulundu. Mansuri, Cuma günü Lübnan Merkez Bankası'nda düzenlediği basın toplantısında, "Reformların onaylanmasında gecikilen her gün, devletin çöküş olasılığını artırıyor. Merkez Bankası, gerekirse gerekli reform yasalarının mecliste birbiri ardına çıkarılmasında işbirliği yapmaya hazır" dedi.

Çin: ABD, Taiwan'ı silahlandırmaya derhal son vermeli Çin: ABD, Taiwan'ı silahlandırmaya derhal son vermeli

"Lübnan'da para otoritesinin her türlü siyasi tartışmadan uzak durması" çağrısında da bulunan Mansuri, "durgunluk halininin ve yasaların çıkarılamamasının, nakit ekonomisinin büyümesine yol açacağı" uyarısında bulundu.
Mansuri, Merkez Bankası'nın hükümete borç vererek bütçe açığını kapatmayacağını ve devletin harcamalarını karşılamak üzere Lübnan parası basmayacağını da vurguladı. Yetkili, "Devlet, gelirlerini artırmak için faturaların tahsilini iyileştirmeli ve kaçakçılığı önlemelidir" dedi. Mansuri, Lübnanlı yetkililerin, görev süresi 31 Temmuz'da sona eren eski Merkez Bankası Başkanı Riyad Selame'nin yerine birini tayin edememesi üzerine Merkez Bankası'nın başına geçmişti. Yaklaşık 10 aydır bir cumhurbaşkanı ve tam olarak yetkilendirilmiş bir kabine olmaksızın idare edilen Lübnan'da ülkenin yaşadığı ağır ve benzersiz ekonomik krizi hafifletmek için gerekli kritik finansal reformlar hakkında herhangi bir ilerleme kaydedilemedi.

Editör: Şeymanur Erbay