UNICEF, Lübnan'da kolera tespitinin ardından acil durum müdahalesini etkinleştirdi UNICEF, Lübnan'da kolera tespitinin ardından acil durum müdahalesini etkinleştirdi

BEYRUT, 2 Aralık (Xinhua) -- Komite, Kovid-19 vaka sayısını azaltacağı umuduyla okulların 16 Aralık'tan 10 Ocak tarihine kadar kapatılmasını da tavsiye etti. Komitenin tavsiyeleri arasında, en az bir doz aşı olmayan kişilerin restoran, otel ve diğer turistik yerlere alınmaması da bulunuyor. Komite, "Aşı olmamış kişiler herhangi bir turistik yere girmelerinden önceki 48 saat içinde bir PCR testi yaptırmalıdır" dedi.

Komite açıklamasında ayrıca, Lübnan'a ziyarette bulunmayı planlayan kişilerin de aşı karnelerini veya Lübnan'a varışlarından önceki 48 saat içinde yapılmış ve negatif çıkmış bir PCR testini ibraz etmeleri ve buna ilave olarak sağlık bakanlığına kayıt yaptırmaları gerektiği belirtildi. Öte yandan Komite, Lübnan'a giriş yapan 12 yaş ve üstü bütün kişilerin Beyrut havaalanında PCR testi yaptırması gerektiğini belirtti.

Komitenin tavsiyelerini halka duyuran Lübnan Sağlık Bakanı Firaz Abyad, Lübnanlılardan sosyal mesafe kurallarına uymalarını ve aşı yaptırmalarını istedi. Lübnan Sağlık Bakanlığı Cumartesi günü, 50 yaş ve üzeri kişilerin 24 saat aşılanabileceği bir aşı kampanyası başlatacak. Lübnan'da toplam koronavirüs vaka sayısı 670.656, virüs nedeniyle ölenlerin sayısı ise 8.725 olarak kaydedildi.

Editör: İRFAN KARSLI