Çin'in finans kurumlarının toplam varlıkları yüzde 7 oranında artış sergiledi Çin'in finans kurumlarının toplam varlıkları yüzde 7 oranında artış sergiledi

BEYRUT, 1 Eylül (Xinhua) -- Lübnan Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Batı Şeria'nın Cenin, Tulkarim ve Tubas bölgelerinde devam eden askeri operasyonlarını kınayarak bölgede tansiyonun artabileceği uyarısında bulundu. Bakanlıktan Cumartesi günü yapılan açıklamada, Batı Şeria'daki saldırıların "çok sayıda silahsız sivilin ölümüne ve yaralanmasına" neden olduğu ve İsrail'in Gazze Şeridi'nde devam eden askeri operasyonlarıyla aynı zamana rastladığı belirtildi.

Batı Şeria sakinlerinin zorla tahliye ve yerlerinden edilme sürecinin devam ettiği belirtilen açıklamada, bu eylemler "uluslararası insani hukuk ile Birleşmiş Milletler kararlarının açık ihlali" olarak nitelendirildi. Bakanlık ayrıca, özellikle İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in Mescid-i Aksa yerleşkesinde bir Yahudi sinagogu kurulmasını savunan açıklamalarına atıfta bulunarak, Kudüs'teki kutsal mekanlarda son dönemde görülen gerginlik ile devam eden provokatif ihlallere karşı uyarıda bulundu.

Lübnan, BM Güvenlik Konseyi'nin 2735 sayılı kararında belirtildiği üzere, kalıcı ateşkes ve İsrail'in Gazze'deki askeri eylemlerinin durdurulmasına yönelik çabaları engellediğini belirttiği aşırılık yanlısı politika ve uygulamaları kesinlikle reddettiğini yineledi. Batı Şeria'nın kuzeyinde Çarşamba gününden bu yana geniş çaplı operasyonlar düzenleyen İsrail, operasyonun amacının gelecekte İsrail'e yönelik saldırıları önlemek olduğunu iddia etti.

Kaynak: rss