BEYRUT, 15 Ağustos (Xinhua) -- Lübnan, eski Merkez Bankası Başkanı Riyad Selame ile aile üyeleri ve ortaklarının ülke genelindeki banka ve finans kuruluşlarındaki hesaplarını dondurdu. Banque Du Liban olarak da bilinen Lübnan Merkez Bankası'ndaki Özel Soruşturma Komisyonu, söz konusu banka hesaplarındaki bankacılık gizliliğini kaldırmaya karar verdi. Merkez Bankası'ndaki Özel Soruşturma Komisyonu'na başkanlık eden Merkez Bankası Başkan Vekili Vesim Mansuri, Pazartesi günü ilgili kararı yazılı bir açıklamayla duyurdu.

2024 Bali Uluslararası Havacılık Fuarı'nda akrobasi gösterileri nefes kesti 2024 Bali Uluslararası Havacılık Fuarı'nda akrobasi gösterileri nefes kesti

Komisyon, "Lübnan'da faaliyet gösteren tüm banka ve finans kuruluşlarında, doğrudan ya da dolaylı olarak Riyad Selame, oğlu Nadi, kardeşi Raca, asistanı Mariane Howayek ve sırdaşı Anna Kozakova'ya ait tüm hesapların kalıcı olarak dondurulmasına oy birliğiyle" karar verdi. Selame'nin 30 yıl sürdürdüğü Lübnan Merkez Bankası Başkanlığı görevinin süresi 31 Temmuz'da dolmuştu. Riyad Selame, kardeşi Raca ile birlikte Lübnan Merkez Bankası'ndan 330 milyon ABD dolarını aşkın parayı zimmetine geçirdiği iddiasıyla hem Lübnan'da hem de yurtdışında soruşturma altında bulunuyor. İddiaları ısrarla reddeden Selame, söz konusu serveti, kendisine miras kalan mülk ve yatırımların yanı sıra Merrill Lynch'te yatırım bankacısı olarak çalıştığı dönemde yaptığını sürekli olarak vurguluyor.
Lübnan'da yerel para biriminin yüzde 90'dan fazla değer kaybetmesi nedeniyle ciddi bir mali kriz yaşanıyor. 

Editör: Şeymanur Erbay