Dünya

Lübnan Ekonomi Bakanı: Lübnan, Çin ile daha fazla ticaret yapmak istiyor

Name, Xinhua ile yaptığı söyleşide, Lübnan'ın tarım ve gıda sektörlerinin Çin pazarında kolaylıkla başarılı olacağından kuşku duymadığını ifade etti ve "Diğer ülkelerle rekabe...

Abone Ol

Name, Xinhua ile yaptığı söyleşide, Lübnan'ın tarım ve gıda sektörlerinin Çin pazarında kolaylıkla başarılı olacağından kuşku duymadığını ifade etti ve "Diğer ülkelerle rekabet edebilecek, yüksek kalitede gıda ürünleri üretiyoruz" dedi. Raoul Name, bakanlığının; ticareti teşvik etmek için Lübnanlı işadamlarına ürün tipleri, kalitesi ve ihracat düzenlemelerine ilişkin uluslararası gereklilikleri karşılama konusunda yardımcı olmak üzere bir internet sitesi geliştirdiğini söyledi.

Lübnanlı bakan, Çin'de Lübnan ürünlerini tanıtmakla ilgilenen Çinli acentelerin dikkatini çekebilecek internet sitesinin Çince versiyonunun da yakında hazır olacağını söyledi. Name'nin açıklamaları, Lübnan-Çin İş Adamları Derneği'nin Lübnanlı şirketlere gelecek ay düzenlenecek olan 2021 Çin Uluslararası Hizmet Ticareti Fuarı'na ücretsiz katılım hakkı sunmaya hazırlandığı bir dönemde geldi.

Bakan, bu tür etkinliklerin Lübnan'ın ürünlerini tanıtması için büyük bir fırsat oluşturduğunu ve bakanlığının, Lübnan'daki Çin Büyükelçiliği'nin ve ihracatçıların ikili ticareti kolaylaştırmak amacıyla daha fazla yol bulabilmek için düzenli toplantılar düzenlemesi gerektiğini de sözlerine ekledi. Çin Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan verilere göre iki ülke arasındaki ticaret, 2020 yılında bir önceki yıla kıyasla yüzde 42,7 düşüşle 980 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Name, geçen yıl ikili ticaretteki düşüşün, Kovid-19'un patlak vermesinin ardından tüm dünyada büyük ölçüde artan nakliye maliyetlerine ek olarak, Lübnan'ın satın alma gücünü etkileyen ülkedeki ekonomik krizden kaynaklandığını söyledi. Lübnan; Çin'den en çok elektrikli makine ve teçhizat, tekstil, mobilya ve araç ithal ederken, Çin'e ağırlıklı olarak bakır, plastik, zeytinyağı ve kakao ihraç ediyor. Name ayrıca, Lübnan'da kurulması beklenen yeni hükümetin, Uluslararası Para Fonu ile ülkedeki altyapıyı iyileştirmek için büyük yatırım fırsatları yaratacak bir anlaşmanın önünü açmaya yardımcı olacağını umduğunu dile getirdi. Name, "Çinli şirketlerin bu tür projelerin yürütülmesinde ve finansmanında rol oynayabileceğini düşünüyorum" dedi.