Hong Kong'daki Çin Dışişleri Bakanlığı Komiserliği: ABD'li politikacılar Hong Kong yargısına müdahaleye son vermeli Hong Kong'daki Çin Dışişleri Bakanlığı Komiserliği: ABD'li politikacılar Hong Kong yargısına müdahaleye son vermeli

BEYRUT, 12 Eylül (Xinhua) -- Lübnan Başbakanı Necip Mikati ülkesinde yaklaşık 140.000 kişinin Hizbullah ile İsrail ordusu arasında devam eden çatışmalar nedeniyle ülkenin güneyinden diğer bölgelere göç etmek zorunda kaldığını açıkladı. Lübnan Bakanlar Kurulu'ndan Çarşamba günü yapılan açıklamaya göre Mikati, kabine toplantısında yaptığı konuşmada ülke içinde yerinden edilmelerin sürdüğünü ve acil durum otoritesinin gerekli yardım ve desteği sağlamak için çalıştığını belirtti.

Mikati sivilleri, sağlık ekiplerini ve sivil savunmayı hedef aldığını söylediği İsrail saldırılarını kınadı. Uluslararası topluma İsrail'in Lübnan'a yönelik operasyonlarını durdurması için daha fazla diplomatik baskı uygulama çağrısında bulunan Mikati, İsrail'in ihlalleri hakkında Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne yeni bir şikayette bulunmayı planladıklarını söyledi. Hamas'ın 7 Ekim 2023'te İsrail'e düzenlediği saldırıları desteklemek amacıyla Hizbullah'ın 8 Ekim'de İsrail'e onlarca roket atması üzerine İsrail'in de Lübnan'ın güneydoğusuna ağır topçu ateşi açarak karşılık vermesinden bu yana Lübnan-İsrail sınırında gerilim artarak devam ediyor.

Kaynak: rss