Tanzanya'yı vuran kolera salgınında 3 kişi öldü, 84 kişi hastalandı Tanzanya'yı vuran kolera salgınında 3 kişi öldü, 84 kişi hastalandı

LOS ANGELES, 3 Ocak (Xinhua) Yerel kamu sağlığı yetkilileri, Pazar günü yaptıkları açıklamada, ABD'nin ve Kaliforniya eyaletinin en kalabalık kenti olan Los Angeles'ta, yeni Kovid-19 vakalarının artmaya devam ettiğini belirtti. Los Angeles İl Kamu Sağlığı Departmanı'nın günlük basın açıklamasında, Kovid-19'un 10 milyondan fazla kişiye ev sahipliği yapan kentteki yayılma hızının yüksek oranda seyretmeye devam ettiği kaydedildi.Açıklamaya göre, tatil döneminde raporlamada yaşanan gecikmelere rağmen Los Angeles'ta Cumartesi günü 23.553 ve Pazar günü de 21.200 yeni vaka kaydedildi, bununla birlikte toplam vaka yükü de 1.741.292'ye çıktı.

Bu sayılar, geçen yıl vaka sayılarının zirve yaptığı kış dönemindeki günlük 16.000 vaka ortalamasının oldukça üstünde. Açıklamada, hastaneye yatış sayısının da 1.628'e yükseldiği ve bunun koronavirüs testi pozitif gelenlerin yüzde 20'sinin üzerinde olduğu belirtildi. Öte yandan, Pazar günü iki kişinin daha hayatını kaybettiğinin bildirilmesiyle Los Angeles'ta virüs kaynaklı ölümlerin toplam sayısı 27.640'a çıktı. "Kişilerin uzun süre boyunca maskesiz olacağı kapalı mekan etkinliklerinin yanı sıra kalabalık açık hava etkinlikleri de enfekte kişilerin Omicron ve Delta varyantlarını diğerlerine bulaştırması riskini artırıyor" denen açıklamada, vatandaşlara yüksek riskli aktiviteleri azaltmaları çağrısı yapıldı.

Editör: İRFAN KARSLI