Yurt

Los Angeles Comic Con Fuarı Aralık başında fiziksel olarak yapılacak

ABD'deki en renkli ve ünlü pop kültürü etkinliklerinden biri olan Los Angeles Comic Con'un organizatörleri, Perşembe günü fuarın Aralık başında Los Angeles Kongre Merkezi'ne g...

Abone Ol

ABD'deki en renkli ve ünlü pop kültürü etkinliklerinden biri olan Los Angeles Comic Con'un organizatörleri, Perşembe günü fuarın Aralık başında Los Angeles Kongre Merkezi'ne geri döneceğini duyurdu. 2011 yılından bu yana her yıl düzenlenen Los Angeles Comic Con, 2020 yılında Kovid-19 pandemisi yüzünden iptal edilmişti. Daha önce Eylül 2020'de yapılması planlanan fuar, pandemi yüzünden Aralık 2020'ye ertelenmişti. Organizatörler fuarın yeniden yapılmaya başlaması için daha önce Eylül 2021 tarihini planlamıştı.

Los Angeles Comic Con'un ana şirketi olan Comikaze Entertainment'ın CEO'su Chris DeMoulin yaptığı yazılı açıklamada "2021 yılında işlerin nasıl gittiğini gördük ve Aralık'taki yeni tarihlerin, en çok sayıda çizgi roman severe erişebilmesi için en uygunu olduğu sonucuna vardık" ifadelerini kullandı.

"Yılın o dönemine kadar daha fazla insan, fiziksel olarak yapılacak bir etkinliğe katılma konusunda kendisini güvenli hissedecektir, ayrıca tarihlerimizi insanların tatil planlarını engellemeyecek şekilde seçmeye çalıştık" diyen DeMoulin sözlerini şöyle sürdürdü: "Aşılar, güvenlik trendleri ve Kaliforniya'nın renk kodu açısından tüm tedbir faktörlerini dikkate alarak 3-5 Aralık tarihlerinin, en eksiksiz fiziksel bir gösteri sunma konusunda bize en iyi şansı verdiğine inanıyoruz."

ABD'nin Los Angeles kentinde düzenlenen Los Angeles Comic Con'da alışveriş yapan ziyaretçiler, 11 Ekim 2019. (Fotoğraf: Qian Weizhong/Xinhua)

Fuar organizatörleri ayrıca 2021 yılının etkinliğinde, fuara bizzat katılmamayı tercih eden çizgi roman severler için her zaman olduğundan daha fazla canlı internet yayını imkanı olacağını da dile getirdi. 2019 yılında Los Angeles Comic Con'a 123.000'in üzerinde çizgi roman sever katılmıştı.

Geçen yıl Kovid-19 pandemisi yüzünden Kaliforniya'da çok sayıda etkinlik koronavirüsün bulaşma ihtimalini azaltmak amacıyla iptal edilmiş ya da ertelenmişti. Yaklaşık 40 milyon nüfusuyla ABD'nin en kalabalık eyaleti olan Kaliforniya'da yetkililer, pandemiyi kontrol altına almak için Mart 2020'de evde kalma direktifi yayınlamıştı. Direktif, temel önemde olmayan toplantıları en fazla 250 kişiyle sınırlandırıyor. Kalifornia Valisi Gavin Newsom bu ayın başlarında yaptığı açıklamada, koronavirüs vakalarındaki düşüş nedeniyle 15 Haziran'dan itibaren etkinlik ve ticari işletmeleri tamamen yeniden açmayı planladığını duyurmuştu.