4 Ağustos 2020'de Beyrut Limanı, en az 218 kişinin ölümüne, yaklaşık 7.500 kişinin yaralanmasına ve tahminen 300.000 kişinin evsiz kalmasına neden olan iki yıkıcı patlamaya sahne olmuştu. Beyrut'ta son günlerde patlamaların birinci yıl dönümünü anmak ve adalet çağrısı yapmak için protesto gösterileri, sanat sergisi, balon veya kağıt fener uçurma törenleri gibi çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Litvanya Cumhurbaşkanı: Kontrolsüz göç ulusal güvenlik sorunu Litvanya Cumhurbaşkanı: Kontrolsüz göç ulusal güvenlik sorunu
Geçen yıl Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki Beyrut Limanı'nda gerçekleşen patlamalarda ölen Lübnanlı itfaiyecileri anmak için Beyrut İtfaiye Teşkilatı karargahında düzenlenen bir sanat sergisinde cesaret, fedakarlık ve umudu simgeleyen bir tablo, bir sanatçı grubu tarafından sunuluyor, 3 Ağustos 2021. (Fotoğraf: Liu Zongya/Xinhua)
Geçen yıl Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki Beyrut Limanı'nda gerçekleşen patlamalarda hayatını kaybeden 10 Lübnanlı itfaiyecinin anısına Beyrut İtfaiye Teşkilatı karargahında düzenlenen bir sanat sergisinde Sahar Fares adlı kadın itfaiyecinin portresi görülüyor, 3 Ağustos 2021. (Fotoğraf: Liu Zongya/Xinhua)
Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki Beyrut Limanı'nda gerçekleşen patlamaların birinci yıl dönümü dolayısıyla Beyrut İtfaiye Teşkilatı karargahında düzenlenen bir sanat sergisinde, patlamada hayatını kaybeden 10 Lübnanlı itfaiyecinin portreleri sergileniyor, 3 Ağustos 2021. (Fotoğraf: Liu Zongya/Xinhua)
Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki Eşrefiye bölgesinde, Beyrut Limanı'ndaki patlamaların birinci yıl dönümünü anmak için beyaz balonlar uçuruluyor, 3 Ağustos 2021. (Fotoğraf: Bilal Jawich/Xinhua)

Editör: İRFAN KARSLI