Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre Abdurrahman, söz konusu açıklamasını, İsviçre Dışişleri Bakan Yardımcısı Simon Geissbuhler ile yaptığı görüşme sırasında yaptı. Yazılı açıklamada, "Bakanlığın uzlaşma çalışmalarının mahiyeti hakkında genel bir değerlendirme sunan Bakan, bakanlığın çalışmalarının önceki silahlı ihtilaflardan kaynaklanan zorlukları ele almayı amaçladığını vurguladı" dendi.

Açıklamada ayrıca, "Bakan, bakanlığın politikasının, teknik işbirliği yoluyla ulusal ve uluslararası standartlara uygun şekilde insan haklarına saygı göstermek ve hukukun üstünlüğünü sağlamak olduğunu vurguladı" ifadesi yer aldı. Cezaevlerindeki mahkumların durumunu iyileştirmek için Libya'daki Kızılhaç Uluslararası Komitesi ile işbirliği yapmaya istekli olduklarını ifade eden Abdurrahman, bu iyileştirmenin, insani, sosyal ve tıbbi bakım sağlayarak ve cezaevlerinde çalışanların kapasitelerini artırarak sağlanacağını söyledi.

Açıklamada, Geissbuhler'in de İsviçre hükümetinin Libya'daki Kızılhaç misyonuna destek vererek Libya'daki ulusal uzlaşmayı ve bakanlığın cezaevlerindeki insan hakları reformunu desteklemeye istekli olduğunu vurguladığı aktarıldı. Geissbuhler ayrıca, İsviçre hükümetiyle Libya Adalet Bakanlığı arasındaki sürekli iletişimin, mevcut sorunları ele almak için çeşitli alanlarda karşılıklı işbirliği yaratılmasına yardımcı olacağını belirtti.

Filipinler'i etkisi altına alan Yagi Tropikal Fırtınası hayatı felç etti Filipinler'i etkisi altına alan Yagi Tropikal Fırtınası hayatı felç etti

Editör: İRFAN KARSLI