Politika

Libya ile Türkiye arasında gemi seferleri başladı

TRABLUS, 2 Aralık (Xinhua) -- Bakanlık, gemi turu hattının açılışının, Libya hükümetinin kamu ve özel sektörler arasındaki işbirliğini teşvik etme çalışmaları kapsamında yapıl...

Abone Ol

TRABLUS, 2 Aralık (Xinhua) -- Bakanlık, gemi turu hattının açılışının, Libya hükümetinin kamu ve özel sektörler arasındaki işbirliğini teşvik etme çalışmaları kapsamında yapıldığını bildirdi. Açıklamada, "Libya Ulusal Birlik Hükümeti, bu projenin uygulanmasının önündeki tüm güçlük ve engellerin aşılmasına katkıda bulunmuştur" ifadeleri kullanıldı.

Eş-Şehubi, "Yakın gelecekte turizm amaçlı gemi turu hatları açmak için Mısır, Tunus ve Fas hükümetleriyle anlaşarak bazı özel önlemler alma sürecindeyiz" diye konuştu. Yeni seferler, Libya'nın Misrata kentiyle İzmir arasında gerçekleşiyor. Misrata Deniz İstasyonu Sözcüsü Taha Hadid, Xinhua'ya verdiği demeçte, "Yaz olmamasına karşın bu gemi seferleri için iyi bir talep var. İlk seyahat için yaklaşık 220 yolcu var ve yolculuk yaklaşık 48 saat sürecek" açıklamasında bulundu.