Yurt

Libya Başbakanı, Taverga'nın yerinden edilen sakinlerini geri dönmeye çağırdı

Dibeybe ziyareti sırasında, istikrarın ve yerinden edilenlerin geri dönüşünün sağlanması için hükümetin Taverga'ya destek verdiğini ve bunun yanı sıra şehrin temel hizmetlerin...

Abone Ol

Dibeybe ziyareti sırasında, istikrarın ve yerinden edilenlerin geri dönüşünün sağlanması için hükümetin Taverga'ya destek verdiğini ve bunun yanı sıra şehrin temel hizmetlerini karşıladığını vurguladı. Ziyaretinin, şehrin yeniden hayat bulmasının başlangıcı olacağına işaret eden Dibeybe, yerinden edilen Libyalıların evlerine dönebilmesi için elinden gelen her şeyi yapacağını söyledi.

Taverga Belediye Başkanı Abdurrahman eş-Şikşak ise hükümeti, şehirdeki yıkılan evlerin sahiplerine tazminat ödeme sürecini hızlandırmaya ve şehrin altyapısını korumaya çağırdı. Eş-Şikşak, Taverga'da belediye seçimlerinin yapılmasını desteklediğinin de altını çizdi.

Libya'da 2011'de yaşanan ayaklanma sırasında Taverga sakinlerinin bir bölümü, 30 kilometre mesafedeki Misrata şehrinde bulunan isyancılara karşı ülkenin eski lideri Muammer Kaddafi'nin güçlerinin yanında yer almıştı. Kaddafi rejimi devrilince, eski liderin yanında yer alan Tavergalılar da Libya'nın başka şehirlerine kaçmıştı.