Yurt

Legoland Shanghai Resort'un inşaatı başladı

Toplamda 318.000 metrekareye yayılan eğlence parkı, Shanghai'ın güneybatısındaki Jinshan semtinde yer alıyor. Tesis, dünyanın dört bir yanındaki Legoland Parkları'nın en simge...

Abone Ol

Toplamda 318.000 metrekareye yayılan eğlence parkı, Shanghai'ın güneybatısındaki Jinshan semtinde yer alıyor. Tesis, dünyanın dört bir yanındaki Legoland Parkları'nın en simgesel ve popüler bölümleri ile eğlence treni rotalarının bulunduğu sekiz farklı tema alanını içeriyor. Eğlence parkı, ilhamını geleneksel Çin mimari tarzı ile doğal manzarasından alan Maymun Kral (Sun Wukong) temalı bir bölüm kurarak yerel kültürel elementleri de entegre edecek.

Toplamda 550 milyon ABD dolarına ulaşan yatırıma sahip eğlence parkı, aralarında Çin devletine ait varlıkların da bulunduğu farklı taraflarca finanse ediliyor. "LEGO markası geçtiğimiz yıllarda Çin'deki varlığını ve katkılarını artırdı" ifadelerini kullanan LEGO Marka Grubu'nun idari yöneticisi Jorgen Vig Knudstorp da "Çin'deki LEGO markasına yönelik olumlu tepki bizi çok heyecanlandırdı" diye konuştu.