İnternet üzerinden gerçekleşen 27. AGİT Bakanlar Konseyi toplantısında bir konuşma yapan Lavrov, AGİT'in çatışmaların çözüme kavuşturulması konusundaki potansiyelinin bugüne dek güncelliğini halen koruduğunu vurguladı.

Lavrov, "Katılımcı devletler AGİT bünyesinde kriz yönetimi konusunda varılan anlaşmalara daha fazla destek vermeli. Bu, anlaşmaların uygulanmasını kolaylaştıracaktır" dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı, "Elimizden geldiğince desteklemeyi sürdüreceğimiz Dağlık Karabağ çözümü için bunu bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Lavrov, AGİT Minsk Grubu'na eş başkanlık eden üç ülkenin bu alandaki çalışmalarını, Rusya olarak takdirle karşıladıklarını da vurguladı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında 9 Kasım'da imzalanan ateşkes anlaşmasına göre üç taraf 10 Kasım'dan itibaren Dağlık Karabağ çatışma bölgesinde tam ateşkes konusunda mutabakata varmıştı.

Litvanya Cumhurbaşkanı: Kontrolsüz göç ulusal güvenlik sorunu Litvanya Cumhurbaşkanı: Kontrolsüz göç ulusal güvenlik sorunu

Rusya Savunma Bakanlığı, şu an ateşkese üç tarafın da uyduğunu bildirdi.

Editör: İRFAN KARSLI