Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor

Bir grup Çinli bilim insanının ortaklaşa kaleme aldığı makalede, "Kovid-19 pandemisinden önce herhangi bir laboratuvarın SARS-CoV-2 veya ona yakın akraba virüsler üzerinde çalıştığına ilişkin görüşü destekleyen hiçbir veri olmadığı" kaydedildi. Şu ana kadar dünya çapında yapılan çeşitli çalışmalara atıfta bulunulan makalede, "SARS-CoV-2 ile akraba virüslerin dünyanın birçok yerinde insanlar ve hayvanlar arasındaki tür bariyerini defalarca geçmiş olması tamamen mümkün" tespiti yer aldı. Makalede, "Aslında bu tür hayvandan insana bulaşmaların sürekli gerçekleştiği neredeyse kesin" denildi.

Bugüne kadarki araştırma bulgularına dayanarak SARS-CoV-2'nin karmaşık bir kökene sahip olabileceğine dikkat çekilen makalede, virüsün kökenlerinin araştırılmasının "zor bir iş" olduğu belirtildi. "Bilimsel kanıtı olmayan herhangi bir hipotez, bilim topluluğu içinde ve farklı nüfus grupları arasında ayrılığa yol açabilir" ifadelerinin yer aldığı makalede, bu tür spekülasyonların Kovid-19 ve diğer patojenlere karşı küresel mücadelede ihtiyaç duyulan dayanışma ve işbirliğini sağlamaya yardımcı olmadığı, bilimin ruhuna ve insancıllığa aykırı olduğu vurgulandı.

Editör: İRFAN KARSLI