Çin ve ABD, iklim eyleminin güçlendirilmesi için bir araya gelecek Çin ve ABD, iklim eyleminin güçlendirilmesi için bir araya gelecek

IPMA, sülfürdioksit girişinin "3000 metrenin üstündeki irtifadan" gerçekleştiğini, henüz "bu gazın yüzeydeki konsantrasyonları" etkilemediğini ve 15 Ekim'e kadar böyle kalabileceğini söyledi. Avrupa Birliği'nin yeryüzü gözlem programı Copernicus'un atmosferik izlemesine göre, kükürtdioksit değerleri risk eşiğinin altında olmasına rağmen, kuvvetli rüzgarlar nedeniyle doğuya doğru giden önemli miktarda volkanik kül de bulunuyor.

IPMA'dan yapılan açıklamaya göre, solunduğunda zehirli olan gazın maksimum konsantrasyonunun 6.000 metre yükseklikte kg başına 46 mikrograma ulaşması gerekiyor. Sonuç olarak, Portekizli uzmanlar "durumun gelişimini yakından takip etmeye" devam edeceklerini belirtiyor. 19 Eylül'de patlayan Cumbre Vieja Yanardağı, 656 hektar (6,56 kilometrekare) alanı tehlikeye attı ve son saatler içinde 20 depremin meydana geldiği bölgeden 6.000'den fazla insanın yerini değiştirmesine neden oldu.

Editör: İRFAN KARSLI